Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων | PROWEB

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο παρόν Διαδικτυακός Τόπος ανήκει στην εταιρεία PROWEB (εφεξής, η Εταιρεία). Με τον όρο Διαδικτυακός Τόπος νοείται εφεξής το σύνολο των ιστοσελίδων, εφαρμογών, υπηρεσιών, περιεχομένου, κειμένων, πληροφοριών, φωτογραφιών, οπτικών απεικονίσεων κλπ., που περιλαμβάνονται υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.proweb.gr

Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

1. Γενικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μέσω αυτού του ιστότοπου, όπως ορίζεται στην παρούσα Πολιτική. Η Εταιρεία αναλαμβάνει να επεξεργάζεται τα κατά τα ανωτέρω δεδομένα σας σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού 679/2016 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (General Data Protection Regulation 2016/679), της εθνικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση έχετε τα δικαιώματα που σας αναγνωρίζει το δίκαιο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και αυτά της πρόσβασης και αντίρρησης, τα οποία μπορείτε να ασκήσετε ερχόμενοι σε επαφή με την Εταιρεία στη διεύθυνση PROWEB, Εμ. Μπενάκη 25, 106 78, Αθήνα.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα, σε ποιους διαμοιράζονται και ποια είναι τα δικαιώματα ελέγχου και ενημέρωσης που έχετε.

2. Ποια δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα συλλέγει η Εταιρεία;

Σε περίπτωση που η PROWEB σας ζητήσει να προσωπικά στοιχεία με τα οποία μπορεί να σας αναγνωρίσει διαδικτυακά μόνο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και μόνο σύμφωνα με την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τα στοιχεία αυτά είναι :

Όνομα, Επώνυμο, Email, Μήνυμα (προαιρετικό πεδίο, για όσους το επιθυμούν μέχρι 150 λέξεις). Τα παραπάνω στοιχεία θα συλεχθούν μόνο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η φόρμα επικοινωνίας μέσω του https://www.proweb.gr/contact/

3. Πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα;

Η PROWEB τηρεί και εφαρμόζει υπεύθυνα τη νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας του ιστοτόπου.

4. Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους

Τα δεδομένα που συλλέγονται δεν διαβιβάζονται σε τρίτα μέρη. Κατ’ εξαίρεση η PROWEB μπορεί να γνωστοποιεί προσωπικά δεδομένα εφόσον απαιτηθεί από τον νόμο, από απόφαση δικαστηρίου ή ζητηθεί από οποιαδήποτε άλλη κρατική ή κανονιστική αρχή.

5. Τα δικαιώματά σας: Δικαίωμα πρόσβασης, αντίρρησης και διαγραφής

Η PROWEB παρέχει στους επισκέπτες που έχουν δώσει τα προσωπικά τους δεδομένα μέσω του https://www.proweb.gr/contact/ τη δυνατότητα να διαγράψουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, να τα διορθώσουν και να τα επικαιροποιήσουν. Για να πραγματοποιήσετε μία από τις παραπάνω ενέργειες παρακαλώ επικοινωνήστε στο [email protected] και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής ή τροποποίησης των προσωπικών σας δεδομένων θα λάβετε αντίστοιχο ενημερωτικό email.

6. Ασφάλεια των δεδομένων

Η PROWEB εφαρμόζει εύλογα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει τα Προσωπικά Δεδομένα έναντι απώλειας, μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, κοινοποίησης ή καταστροφής. Η PROWEB περιορίζει την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μόνο στα άτομα εκείνα που έχουν θεμιτό λόγο να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά ώστε να παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς.

7. Cookies

Τι είναι τα cookies;

Ο κύριος σκοπός των cookies είναι να διευκολύνουν την πρόσβαση των χρηστών στις επιλεγμένες υπηρεσίες. Επιπλέον, τα cookies καθιστούν δυνατή την προσαρμογή των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστότοπο, επιτρέποντας την παροχή πληροφοριών, προς το συμφέρον ή το ενδεχόμενο ενδιαφέρον, στους χρήστες ανάλογα με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών. Ένα cookie είναι οποιοδήποτε είδος αρχείου ή συσκευής που μεταφορτώνεται στο σύστημα ενός χρήστη με σκοπό την αποθήκευση δεδομένων που μπορεί να ενημερωθεί ή να ανακτηθεί από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εγκατάστασή του. Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Αφού ολοκληρώσετε την περίοδο λειτουργίας και κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης, πολλά από τα αρχεία κειμένου διαγράφονται ("cookie περιόδου λειτουργίας"). Τα λεγόμενα "επίμονα cookies" αποθηκεύονται επίσης και αυτά για να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίσουμε κατά την επόμενη επίσκεψή σας στον ιστότοπο μας. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες μας δεν επιτρέπεται να συλλέγουν, επεξεργάζονται ή να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται με τη μορφή cookies στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να αποτρέψετε την αποθήκευση των cookies στον υπολογιστή σας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπό μας να είναι περιορισμένες.

Τύποι των cookies

Ανάλογα με την εταιρεία που τα διαχειρίζεται:

- Ιδιωτικά cookies: Είναι αυτά που αποστέλλονται στο σύστημα του χρήστη από ένα σύστημα ή τόπο που διαχειρίζεται ο επεξεργαστής και από τον οποίο παρέχεται η υπηρεσία που ζητά ο χρήστης.

- Cookies τρίτων μερών: Είναι αυτά που αποστέλλονται στο σύστημα του χρήστη από ένα σύστημα ή έναν τόπο που δεν διαχειρίζεται ο επεξεργαστής αλλά από άλλη εταιρεία που επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω των cookies.

Ανάλογα με την χρονική περίοδο που παραμένουν ενεργά:

- Cookies περιόδου λειτουργίας: Αυτά τα cookies είναι σχεδιασμένα για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων ενώ ο χρήστης χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα. Χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποθήκευση πληροφοριών που προορίζονται μόνο για την παροχή της υπηρεσίας που ζητά ο χρήστης σε μία μόνο περίπτωση (π.χ. μια λίστα αγορασμένων προϊόντων).

- Επίμονα cookies: Σε αυτό το είδος cookie τα δεδομένα συνεχίζουν να αποθηκεύονται στο σύστημα και μπορούν να είναι προσβάσιμα και να υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου από τον διαχειριστή του cookie, που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ μερικών λεπτών και αρκετών ετών.

Ανάλογα με το σκοπό τους:

- Τεχνικά cookies: Είναι εκείνα που επιτρέπουν στο χρήστη να περιηγηθεί σε έναν ιστότοπο, μια πλατφόρμα ή μια εφαρμογή και να χρησιμοποιεί τις διάφορες επιλογές ή υπηρεσίες που προσφέρονται, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο της κυκλοφορίας και της επικοινωνίας δεδομένων, τον εντοπισμό της περιόδου σύνδεσης, την πρόσβαση σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης, την ανάκληση των τμημάτων μιας παραγγελίας, την διεκπεραίωση της διαδικασίας για την αγορά μιας παραγγελίας, την εκτέλεση μιας αίτησης εγγραφής ή συμμετοχής σε μια εκδήλωση, τη χρήση στοιχείων ασφαλείας κατά την περιήγηση, την αποθήκευση περιεχόμενων για τη μετάδοση βίντεο ή ήχο ή την κοινή χρήση περιεχομένου μέσω κοινωνικών δικτύων.

- Cookies εξατομίκευσης: Είναι αυτά που επιτρέπουν στον χρήστη να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία με ορισμένες γενικές προκαθορισμένες προτιμήσεις, ανάλογα με ορισμένα κριτήρια στο σύστημα του χρήστη, όπως για παράδειγμα τη γλώσσα, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης μέσω του οποίου γίνεται η πρόσβαση στην υπηρεσία, την περιφερειακή διαμόρφωση από από την οποία γίνεται η πρόσβαση στην υπηρεσία, κ.λπ.

- Αναλυτικά cookies: Είναι αυτά που επιτρέπουν στον διαχειριστή να παρακολουθεί και να αναλύει τη συμπεριφορά των χρηστών των ιστοτόπων στους οποίους συνδέονται. Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτού του τύπου cookie χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της δραστηριότητας των δικτυακών τόπων, των εφαρμογών ή των πλατφορμών και για την κατάρτιση προφίλ περιήγησης των χρηστών τέτοιων ιστοτόπων, εφαρμογών και πλατφορμών, προκειμένου να εισαχθούν αναβαθμίσεις βάσει της ανάλυσης των δεδομένων σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας από τους χρήστες.

- Διαφημιστικά cookies: Είναι αυτά που επιτρέπουν την αποδοτικότερη δυνατή διαχείριση του διαφημιστικού χώρου που έχει συμπεριλάβει ο εκδότης σε έναν ιστότοπο, μια εφαρμογή ή μια πλατφόρμα από την οποία παρέχεται η ζητούμενη υπηρεσία βάσει κριτηρίων όπως το επεξεργασμένο περιεχόμενο ή η συχνότητα εμφάνισης των διαφημίσεων.

- Cookies διαφήμισης συμπεριφοράς: Είναι αυτά που επιτρέπουν την αποδοτικότερη δυνατή διαχείριση του διαφημιστικού χώρου που έχει συμπεριλάβει ο εκδότης σε ιστότοπο, εφαρμογή ή πλατφόρμα από την οποία παρέχεται η ζητούμενη υπηρεσία. Αυτά τα cookies αποθηκεύουν πληροφορίες συμπεριφοράς σχετικά με τους χρήστες που λαμβάνονται μέσω της συνεχούς τήρησης των συνηθειών περιήγησής τους, γεγονός που επιτρέπει τον ορισμό συγκεκριμένου προφίλ για να προβάλλεται η διαφήμιση βάσει αυτού του προφίλ.

Απενεργοποίηση των cookies

Μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θέλετε σε αυτόν τον ιστότοπο ρυθμίζοντας το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των cookies μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.aboutcookies.org.

8. Σύνδεσμοι (Links)

Ο Διαδικτυακός Τόπος ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) που οδηγούν σε άλλους δικτυακούς τόπους. Η PROWEB δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου των τόπων αυτών και σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο, διαφημίσεις, προωθητικές ενέργειες, διαγωνισμούς, υπηρεσίες, προϊόντα κλπ που διατίθενται από τους ως άνω δικτυακούς τόπους. Δια την αποδοχή των παρόντων ρητά συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι η PROWEB δεν ευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία σας που προκαλείται από ή σε σχέση με τη χρήση του περιεχομένου των ως άνω δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουν οι σύνδεσμοι που δημοσιεύουν οι λοιποί χρήστες του ιστοτόπου.